Wat heb ik nodig om te barbecueën?

Barbecueën op een houtskool, gas of elektrische barbecue of kamado is een geweldige manier om voedsel te bereiden en tijd door te brengen met familie en vrienden. Het is echter belangrijk om de juiste benodigdheden te hebben om een veilige en smakelijke barbecue-ervaring te garanderen.

Om te snel te kunnen barbecueën kun je een wegwerpbarbecue of goedkope barbecue kopen in de winkel. Houtskool bij de benzinepomp en een stokbrood en vleespakket bij de supermarkt. Wanneer je alles hebt gekocht, kun je de barbecue aanmaken met aanmaakblokjes (of een brandbare vloeistof indien je de aanmaakblokjes vergeten bent, niet aan te raden!). Om een geslaagde barbecue te organiseren vertel ik je hieronder wat je écht nodig hebt.

man, people, boy-791505.jpg

Barbecue

Ten eerste heb je een houtskool, gas of elektrische barbecue of kamado nodig. Een houtskool barbecue is een traditioneel en betaalbaar alternatief, terwijl een kamado een duurzamer en efficiënter alternatief is. Beide bieden een unieke smaak aan het voedsel, maar een kamado biedt meer controle over de temperatuur en kan ook worden gebruikt als smoker of oven.

Brandstof

Ten tweede, heb je houtskool of briketten nodig als brandstof in het geval van een houtskool barbecue of kamado. Houtskool wordt vaak gebruikt voor een authentiekere smaak, terwijl briketten voor een meer consistente warmte zorgen. Gebruik geen briketten in een kamado, maar (het liefst grote stukken) houtskool. Zorg ervoor dat je genoeg brandstof hebt om de barbecue aan te houden voor de gewenste tijd. Koop ook een soort houtskool van goede kwaliteit, zodat er geen vieze smaken in de kamado of het vlees trekt. (in een apart artikel schrijf ik meer over de verschillende soorten houtskool).

In het geval van een gas barbecue, zorg je ervoor dat je een gasfles hebt die voldoende gevuld is. Bij een elektrische barbecue zorg je uiteraard voor een stopcontact, eventueel in combinatie met een verlengsnoer.

Aanmaakblokjes

Ten derde, heb je een aansteker en aanmaakblokjes of aanmaakwokkels nodig om de barbecue aan te steken. Dit is een veilige manier om de barbecue aan te steken zonder gebruik te maken van benzine of andere brandbare vloeistoffen. Mijn voorkeur gaat uit naar aanmaakwokkels, wil je toch aanmaakblokjes gebruiken, gebruik dan nooit de witte aanmaakblokjes waarin onder andere wasbenzine, petroleum en kerosine zit. De bruine aanmaakblokjes zijn een beter alternatief! Lees hier het volledige artikel over het aansteken van een barbecue of kamado.

Gereedschap

Ten vierde, heb je barbecue-gereedschap nodig, zoals tangen, een borstel, een mes en een vork. Dit zorgt ervoor dat je veilig en efficiënt met het voedsel kunt werken.

Schoonmaakmiddelen

Ten vijfde, heb je aluminiumfolie en vochtige doeken nodig om de barbecue schoon te maken en te onderhouden. Het gebruik van aluminiumfolie maakt het gemakkelijk om etensresten te verwijderen, terwijl vochtige doeken helpen om de barbecue schoon te maken zonder schade toe te brengen aan het rooster.

Thermometer(s)

Ten zesde, heb je een thermometer nodig om de temperatuur van de barbecue te controleren. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat het voedsel op de juiste temperatuur wordt bereid. Bij een kamado of degelijke kogelbarbecue zit een thermometer vaak in het deksel. Daarnaast is fijn om een thermometer aan te schaffen waarmee je de kerntemperatuur van jouw vlees in de gaten kan houden, de temperatuur van het rooster en een thermometer waarmee je snel de temperatuur van het vlees kan meten.

Eten

Ten zevende, je hebt nu als het goed is bijna alles! Het belangrijkste mist nog: eten! Je kunt jouw gasten natuurlijk niet met lege maag naar huis sturen, zorg daarom voor eten wat je op de barbecue gaat bereiden. Dit kan natuurlijk vlees zijn, maar denk ook aan bijvoorbeeld groenten of een dessert van de barbcue! Je kunt vlees kopen bij de supermarkt, de lokale slager of een goede online slager.

Een goede voorbereiding

Ten slotte, heb je een goede voorbereiding nodig. Zorg ervoor dat je genoeg voedsel hebt, dat het voedsel op kamertemperatuur is voordat je het op de barbecue legt, en dat je genoeg tijd hebt om het voedsel op de juiste manier te bereiden.

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind om te gaan barbecueën! Mocht je meer willen weten over welke tools je echt niet kunt missen, lees dan de andere artikelen.

1 gedachte over “Wat heb ik nodig om te barbecueën?”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven